Cursus Creatief Schrijven

In creatief schrijven bestaat geen goed of slecht. Hierin bestaat enkel de stem van het verhaal. Fictie wordt niet gedreven door meningen of mensen, maar door verhalen. Het is belangrijk je niet te laten leiden door je agenda. Het verhaal de teugels laten overnemen vraagt moed. Maar je moet ook scherp blijven en zo nu en dan de teugels strak trekken. Misschien helpt het ook het paard oogkleppen op te zetten, zodat het niet afgeleid wordt door andere verhalen, die vanuit alle hoeken aandacht vragen. Focus is hierbij belangrijk. Ik kan je het verhaal niet toefluisteren, zelf heb ik vaak genoeg moeite ernaar te luisteren.

De enige manier om vooruit te komen in de wereld van het woord is schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Daarna: delen, commentaar ontvangen, redigeren en verbeteren. En dan weer beginnen van voor af aan. Waar ik je bij kan helpen, is het aanreiken van oefeningen die je creativiteit doen loskomen en de resultaten voorzien van commentaar. De oefeningen zijn niet eenmalig bruikbaar. Je kunt ze terug oprakelen, elke keer wanneer je in de knoop komt met je pen. Ook het redigeren is iets dat je kan ontwikkelen en leren. Het is als autorijden, eens je het kunt, kan je het voor altijd en zal het een positieve uitwerkingen hebben op elke tekst die je schrijft. Het schrijven levert meters op, maar bij optimale concentratie brengt het je naar die plek waar alleen het woord bestaat.

In de cursus creatief schrijven gaan we samen op avontuur met een pen in de hand. Je exploreert verschillende schrijftechnieken om zo je eigen stem te vinden, scherpt je zintuigen aan en leert het leven zien als een verhaal. Waar zit de spanningsboog, hoe werkt frictie en hoe zorgen we ervoor dat de zinnen rondom de verhaallijn dansen, flirtend met verwachtingen en via omwegen uitkomend bij dat fenomenale slot. 

Wat en hoe?

ü  Schrijfoefeningen

ü  Stijlfiguren gebruiken

ü  Redigeren

ü  Show don’t tell en andere schrijftechnieken

ü  Plotontwikkeling

ü  Zintuiglijk schrijven

ü  Karakterontwikkeling van personages

ü  Spanningsboog

ü  Dialoog

Duur: Acht lessen van een uur

Prijs: €245

Huiswerk: Ongeveer een uur per week

Extra: Persoonlijke feedback en cursus in PDF-formaat

Locatie: Online

Wanneer: Elke woensdagavond om 18u30

Data: 6 juli t.e.m 31 augustus (20 juli geen les)