Reissite Nightswapping nu ook in Nederlandstalige versie

Nightswapping, de ruilsite voor gratis overnachtingen, is nu ook beschikbaar in een Nederlandstalige versie.

Het Franse concept waarbij je overnachtingen ruilt, is al enige tijd populair in met name Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje. NightSwapping zit ergens tussen Couchsurfing en Airbnb in. Bij Couchsurfing kun je gratis bij mensen thuis op de bank of in een logeerbed verblijven. Bij Airbnb betaal je voor de huur van een huis of kamer. Nightswapping kost geen geld: je betaalt met overnachtingen. Wanneer je iemand in jouw huis laat logeren, ontvang je een tegoed voor een overnachting bij iemand anders. Wanneer je niet de ruimte hebt zelf mensen te ontvangen, kan je ook overnachtingen kopen. Prijzen variëren tussen de 7 en 49 euro. De mensen bij wie je verblijft, krijgen dan een overnachting in ruil.

Bed and breakfast

Bij Nightswapping staan, net als bij Airbnb, op de website foto’s van de kamer inclusief uitleg over de grootte, faciliteiten en het interieur – die in de meeste gevallen door zou kunnen voor een stijlvolle bed and breakfast. Op dat gebied heeft de website dus meer weg van Airbnb dan van Couchsurfing.

Nightswapping is sinds de lancering in 2013 snel gegroeid. Op het platform zijn al meer dan 6000 woningen beschikbaar over de hele wereld. De 160 bestemmingen op Nightswapping variëren van kleine steden in Europa tot exotische bestemmingen in Azië, Afrika, Amerika en het Midden-Oosten. En: zowel reizigers als de inboedel zijn gratis verzekerd door Allianz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *